JavaScript is required

H1.cz je nyní součástí GroupM Nexus. Posouváme služby ještě na vyšší úroveň díky mezinárodnímu zázemí GroupM Nexus a propojení s dalšími digitálními experty. Více zde

Internet v Česku používá 92 % populace. Jsme na něm prakticky každý den. Většina z nás jen pro zábavu. Naučte se využít internet i pro nastartování nebo posun své kariéry. Díky dotovaným rekvalifikačním kurzům Ministerstva práce a sociálních věcí máte možnost téměř zdarma rozvíjet své digitální dovednosti a zlepšit svou pozici na pracovním trhu. Přečtěte si, jaké kurzy můžete využít, a jaké jsou podmínky pro čerpání příspěvku od MVSP. 

Jsem v kurzu: Jak fungují dotované rekvalifikační kurzy MPSV 

Ministerstvo práce a sociálních věcí skrze Úřady práce nabízí všem, kdo mají zájem, dotované kurzy, které zlepší jejich digitální dovednosti. Zájemci si jednoduše vyberou požadovaný kurz z atraktivních oborů, které jim otevřou dveře k novým pracovním příležitostem.

 
Zájemci mohou využít příspěvek až 50 000 Kč během tří let. Úřad práce pak proplácí až 82 % z ceny kurzu. Celý proces výběru kurzu a přihlášení včetně schválení probíhá jednoduše online. Stačí mít založenou Identitu občana (Bankovní identita, eObčanka) nebo Datovou schránku. 

 

Úřad práce nabízí dva typy kurzů:

#Rekvalifikační kurzy – fungují jako tzv. zvolené nebo zabezpečované rekvalifikace ze všech oborů. Kurzy jsou určené hlavně pro uchazeče o zaměstnání. Více se u nich posuzuje účelnost zvolené rekvalifikace a procento schválení je nižší. 


#Vzdělávací kurzy – jsou otevřené úplně všem zájemcům a týkají se pouze kurzů v oblasti digitálního vzdělávání. 
 

Kdo se může do rekvalifikačního kurzu přihlásit 

Do kurzu digitálního vzdělávání se mohou přihlásit úplně všichni zájemci. Nejsou určené pouze pro nezaměstnané. Jedinou podmínkou je zaregistrovat se jako zájemce o zaměstnání. Zájemce o zaměstnání není to stejné jako uchazeč o zaměstnání. Zájemce o zaměstnání může pracovat jako zaměstnanec, OSVČ nebo být na mateřské/otcovské dovolené. 

 

Kurzy digitálního vzdělávání jsou otevřené pro: 

#Uchazeče o zaměstnání
#OSVČ
#Maminky a tatínky na rodičovské dovolené
#Studenty VŠ
#Zaměstnance 


Přihlášením do jakéhokoli kurzu z nabídky digitálního vzdělávání automaticky potvrzujete, že souhlasíte se zařazením do evidence zájemců o zaměstnání. V takovém případě už po vás Úřad práce nebude vyžadovat vyplnění dalších formulářů. 
 

 

Jak se do rekvalifikačního kurzu přihlásit 

Nabídku dostupných kurzů digitálních dovedností najdete přímo na stránkách Úřadu práce. Na kurzy digitálních dovedností se můžete přihlásit pouze elektronicky. Jakmile si vyberete kurz, přihlásíte se k němu pomocí Identity občana nebo Datové schránky. 


U každého kurzu vidíte, kdy a kde se koná a jaká je kapacita. Přímo u kurzu najdete také cenu a minimální spoluúčast, tedy částku, kterou musíte zaplatit ze svých prostředků. 


Vyplníte přihlášku a odešlete online. Ve svém účtu na Portálu MPSV pak najdete potvrzení kurzu včetně informací o úhradě zbývající částky. Na schválení žádosti má Úřad práce 30 dní. Naprostou většinu kurzů digitálních dovedností Úřad práce schvaluje. 

 

Digitální akademie: Kurz Online copywritingu, SEO, Microcopy a UX writingu 

V rámci Digitální akademie se můžete zúčastnit také několika kurzů z nabídky našich GroupM Nexus školení .


Rekvalifikační kurz Online copywritingu, SEO, Microcopy a UX writingu


Rozšiřte své znalosti v oblasti online marketingu, které vás vybaví dovednostmi z online copywritingu, SEO, microcopy a UX writingu. Naučíte se základní principy psaní pro web. Osaháte si jednotlivé formáty webového copywritingu. Zjistíte, jak funguje organické vyhledávání a jak díky SEO vybudujete návštěvnost svému webu i bez placených kampaní. Naučíte se natextovat e-shop tak, aby byl co nejsrozumitelnější pro zákazníky a dovedl je ke konverzi. 


Kurz je vhodný i pro začátečníky. 

 

 

Digitální akademie: Kurz Online marketingu, Google Analytics 4 a Sociálních sítí 


Rekvalifikační kurz Online marketingu, Google Analytics 4 a Sociálních sítí 


Druhý kurz, který vedou zkušení lektoři a specialisté z GroupM Nexus je také rozdělen do tří tematických bloků. Po jeho absolvování si ujasníte základní principy online marketingu. Naučíte se rozumět jednotlivým marketingovým zkratkám a metrikám, které vám pomůžou vyhodnotit, jak jsou vaše online aktivity efektivní. V části o Google Analytics 4 si osvojíte základy webové analytiky a naučíte se nastavit vhodnou strukturu měření dat. Vytvoříte si vlastní report a naučíte se analyzovat data z návštěvnosti z různých úhlů pohledu. 


V části o sociálních sítích pochopíte jedinečnost každé platformy a jaké možnosti nabízí pro vaše podnikání. Dozvíte, jaké cílové skupiny se na které síti nachází, jak s nimi správně komunikovat a jak vyhodnocovat úspěšnost obsahu na sítích. 


Kurz je vhodný i pro začátečníky. 


Máte dotaz ohledně dotovaných rekvalifikačních kurzů MPSV? Napište nám na e-mail skoleni@groupm.com a rádi s vámi celý proces přihlášení probereme. 

“Stačí jediný briefing a pak už jen čekat na výsledek, dotažený ve všech ohledech.”

alt
Ivana CourtonováMarketing & Training Manager

Sdílet: